loader image

Microsoft koopt LinkedIn, wat betekent dit!

MSenLinkedIn

Microsoft koopt LinkedIn

Op 13 juni werd bekend gemaakt dat Microsoft LinkedIn nog dit jaar overneemt voor 26,2 miljard dollar.
(bron: Perry van Beek, LinkedIn Social Selling)

Statistieken

Microsoft heeft wereldwijd ruim 1 miljard gebruikers. LinkedIn heeft meer dan 433 miljoen gebruikers in meer dan 200 landen en groeit met 2 nieuwe leden per seconde. De opportunity hier is dus enorm.

IntegratieMSenLinkedIn 2

LinkedIn CEO Jeff Weiner vertelde al direct over de onmiddellijke kans voor integratie met Microsoft producten als Outlook, Calendar, Skype, Office, Dynamics, Cortana, etc. Microsoft CEO Satya Nadella heeft in een email aan alle medewerkers uitgelegd dat door LinkedIn’s netwerk te integreren in Office 365 en Dynamics, ze volledig nieuwe gebruikerservaringen kunnen bieden.

Dit zou kunnen zijn, een veel beter gepersonaliseerde LinkedIn Newsfeed die is afgestemd op de afspraken die je hebt en op de projecten waar jij aan werkt. En, onderweg naar die afspraken kan Cortana, de digitale assistent van Microsoft, je direct extra informatie geven over de mensen met wie je een afspraak hebt.

Social Selling

Een opportunity is er op het gebied van Social Selling. Stel jij bent een prospect van mij. Als LinkedIn en Microsoft weten aan welke projecten jij werkt, is het dus mogelijk om ervoor te zorgen dat jij mijn content te zien krijgt. Ik verwacht dat dat een combinatie zal worden van ‘sponsored’ (oftewel betaald) en de kwaliteit van mijn content (oftewel hoeveel ‘engagement’ mijn content heeft).

MS LinkedIn: heeft het onze zegen?

Of het voorgenomen huwelijk een succes wordt, bepalen uiteindelijk de klanten – en dat zijn wij. Bijna iedereen van ons gebruikt Microsoft-software en heeft een LinkedInprofiel.

We worden vast allemaal blij van een beetje meer LinkedIn-gebruiksgemak in Microsoft-software. Maar willen we ons externe profiel ook binnen de werkomgeving gebruiken? Zitten we te wachten op een Dynamics-database onder onze LinkedIn-kennisgroep? Of moeten we vooral de aandeelhouders van LinkedIn feliciteren?

 

Help-Desk
×
×

Winkelmand