loader image

Microsoft waarschuwt Windows 7-gebruikers dat support volgend jaar stopt

Microsoft is begonnen met het waarschuwen van gebruikers van Windows 7 dat de ondersteuning volgend jaar stopt. Woensdag kwam een patch die gebruikers daaraan komend jaar zal blijven herinneren.

De ondersteuning stopt op 14 januari 2020 voor consumenten en bedrijven die niet betalen voor verlenging, meldt Microsoft. Bedrijven kunnen voor een extra bedrag voor pc’s met Windows 7 updates blijven ontvangen tot 2023.

Gebruikers van het besturingssysteem zullen vanaf volgende maand af en toe een reminder krijgen op hun systeem dat het einde van ondersteuning van het systeem nadert. Dat gebeurt negen maanden lang, totdat de ondersteuning ophoudt. Windows 7 zal blijven functioneren, maar er zullen zelden tot nooit meer patches uitkomen voor bekende lekken in het besturingssysteem.

Windows Vista krijgt sinds 2017 geen updates meer, voor XP geldt dat sinds 2014. Microsoft blijft Windows 8 ondersteunen tot 2023. Microsoft lijkt tien jaar aan te houden als deadline voor de ondersteuning van oude versies van zijn besturingssysteem.

Het aantal gebruikers van Windows 7 op Tweakers neemt al sterk af. Intussen zit 16 procent van de Windows-gebruikers nog op Windows 7, tegenover 78 procent op Windows 10. Een jaar geleden zat 24 procent van de Tweakers-bezoekers met Windows nog op versie 7.

Help-Desk
×
×

Winkelmand